Aardpen slaan

Is jouw huis, bedrijf of steiger voorzien van een goede aarding?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aardpen slaan

Is jouw huis, bedrijf of steiger voorzien van een goede aarding?

 

 

 

Aardpen slaan

Is jouw huis goed geaard? Met een aardpen voorkom je dat elektrische apparaten onder spanning komen te staan en beschadigen. HNL Bliksem installeert een aarding bij jou thuis of bij jouw bedrijf, zodat alle elektrische installaties goed beschermd zijn. 

Wat is een aardpen?


Een aardpen is een massieve staaf die gemaakt is van koper. Deze staaf zorgt voor een verbinding tussen het elektriciteitsnet en de aarde. De aardpen wordt minimaal 6 meter in de grond geslagen, zodat foutstromen naar de aarde afgeleid kunnen worden. Op deze manier voorkom je dat er bij kortsluiting overspanning ontstaat.

Met een aardpen voorkom je schade aan elektrische apparaten en kan er bij kortsluiting geen brand ontstaan, doordat de elektrische stroom naar de aarde geleid wordt.
 

 

Medische aarding


Om te zorgen dat patiënten beschermd zijn tegen mogelijke elektrische gevaren, is het noodzakelijk om medische aarding aan te leggen. HNL Bliksem verzorgt de aanleg van aarding in medische ruimtes.

We komen eerst langs bij de klant om te kijken wat de beste oplossing is. Na een inventarisatie wordt een ontwerp gemaakt, aanbod gedaan en zorgen we dat de uitvoering helemaal naar wens wordt gedaan. Ook verzorgt HNL Bliksem de periodieke visuele inspectie van de aardingsinstallatie.

Steigers aarden


In Amsterdam is het tegenwoordig verplicht gesteld dat steigers geaard worden. De steiger wordt dan verbonden met de aarde om een eventueel potentiaalverschil te voorkomen. Als er bijvoorbeeld een defect aan elektrische apparatuur op de steiger is of de steiger dichtbij een bovenleiding van een tram staat, wordt deze stroom afgevoerd naar de aarde.

Vul het offerteformulier in en HNL regelt bliksemsnel dat jouw steiger geaard wordt en voldoet aan de vereisten.

 

 

HNL

Donders goed en bliksem snel

Vragen?


We vertellen je graag meer over al onze mogelijkheden. Mail of bel ons en we zullen je vraag zo goed en snel mogelijk beantwoorden.

info@hnlgroep.nl

+31 (0)174 51 21 61


Nu geen tijd voor een telefoontje of mailtje? Laat even je gegevens achter via het contactformulier, dan komen we zo snel mogelijk bij je terug!

  

 

HNL Groep
Aartsdijkweg 45
2676 LE Maasdijk

info@hnlgroep.nl
+31 (0)174 51 21 61

© Copyright HNL Groep 2020